Ja, vertel me meer over de Zzazen producten!

 

 

Die totale boost, daar doen we het voor!

 

Nog even terug naar de feiten, wat is collageen? Dit heb je misschien al gelezen op de pagina van ‘het product’ maar nog even een korte flashback hierbij. Collageen is ’n lijmvormend eiwit en is het hoofdbestanddeel van ons bindweefsel. Dit zorgt voor je veerkracht en de lichaamsvorm van je huid. Collageen komt overal in het lichaam voor en zorgt voor een soepele, elastische huid, glanzender haar en sterkere nagels.

 

Ons lichaam maakt zelf collageen, maar dit neemt helaas ook weer af

 

Als we jong zijn maken we genoeg collageen aan, heerlijk! Maar als we ouder worden neemt het af en maken we gewoon niet meer genoeg aan. We krijgen rimpels, futloos haar en nagels die afbrokkelen.

 

Maar geen nood, we hebben een oplossing

 

Die oplossing is: ZZAZEN collageen. Waarom ZZAZEN? Omdat het gewoon de allerbeste collageen is die makkelijk in gebruik is en ervoor zorgt dat je lichaam weer vanzelf collageen aanmaakt. Het tekort vul je hiermee weer aan gelukkig. Zorgvuldig hebben we ZZAZEN samengesteld uit goede natuurlijke bronnen. Hier hebben we veel research naar gedaan samen met een technisch laboratorium. Jarenlange onderzoeken naar verschillende collageensoorten – ja, er zit heel veel verschil in de collageensoorten dus let goed op wat je koopt – we hebben alle bronnen bekeken en naar verschillende samenstellingen van het product. De belangrijkste testen waren de vele onderzoeken naar de werking in ons lichaam in combinatie met de andere ingrediënten: vitamine C, vitamine D, zink, selenium, glucosamine. En ik kan je vertellen, we zijn erg verheugd met het resultaat!

 

 

Wij zijn blij met alle blije klanten!

 

Na alle onderzoeken en labtesten zijn we dan ook ongelooflijk blij dat we veel klanten blij kunnen maken met de lichaamboost die Zzazen geeft! Ervaringen van fans kun je hier lezen.

 

Wat anderen over ZZAZEN zeggen, lees het hier

 

WAT ZIT ER IN ZZAZEN COLLAGEEN?

Vis collageen peptiden (hele kleine deeltjes voor de goede opneembaarheid en het is vis maar het smaakt heel fris en niet naar vis), voedingszuur: appelzuur, natuurlijk smaakaroma, vitamine D3 (Cholecalciferol), vitamine C (Ascorbinezuur),
zink (Zinkbisglycinaat), selenium (Selenomethionine), glucosamine sulfaat 2 KcL (schaaldieren)

 

HOE GEBRUIK JE ZZAZEN?

 

Wij adviseren 7 gram ZZAZEN® per dagdosering. Dit kan op ieder moment van de dag ingenomen worden door één maatschepje ZZAZEN® (7 gram) in een glas te doen en hieraan water of je favoriete sapje toe te voegen. Maar je kunt een maatschepje poede rook aan een yoghurtje toevoegen, de smaak is heel neutraal. Roer dit eventjes en geniet van je gezonde drankje!

 

 

EVEN WAT FEITEN, COLLAGEEN IN JE LICHAAM

 

Collageen is het belangrijkste eiwit in het bindweefsel van het lichaam. Het houdt je organen bij elkaar en zorgt voor de elasticiteit en regeneratie van de huid. Bijna 30% van al het eiwit in ons lichaam is collageen. De optimale eiwitinname is 1,2 tot 1,8 gram inname per kilo lichaamsgewicht (Over en ondergewicht moet je hiervan aftrekken en optellen).

DE AMINOZUUR OF EIWITSAMENSTELLING IS BELANGRIJK VOOR DE OPNAME!
Thuistest, probeer het zelf: neem diverse bronnen van eiwitten in. Hoe beter de samenstelling is van de eiwitten en daarmee de aminozuren hoe beter het voelt. Dus mindere eiwitbronnen of mindere kwaliteit collageen doet minder voor je gezondheid.

 

STRUCTUUR VAN COLLAGEEN

 

Collageen bestaat uit 3 ketens van aminozuren die om elkaar gewonden zijn. Het vormt lange sterke kabels die voor de structuur van je huid en ondersteuning van organen zorgen.

 

OKEE, DAN NU DE OUDERE HUID, WAT GEBEURT ER NA JE 25STE?

DE NATUURLIJKE AANMAAK NEEMT AF
De productie van collageen in ons lichaam is op zijn hoogst rond de leeftijd van 20-25 jaar. Naarmate we ouder worden vertraagt de productie van collageen in het lichaam waardoor er een geleidelijke achteruitgang van de collageenvezels in het bindweefsel ontstaat. Dit afbraakproces is van invloed op verschillende delen van ons lichaam bijvoorbeeld in onze huid.

DE OUDERE HUID
Collageen zorgt ervoor dat je huid er jong en gezond uitziet. We weten nu dat je eigen aanmaak van collageen na 25ste afneemt. Dit zorgt ervoor dat je huid uitdroogt, dunner en slapper wordt en dat je rimpels krijgt.

VERSCHIL IN SOORTEN COLLAGEEN

Collageen is een puur en natuurlijk ingrediënt dat verkrijgbaar is in verschillende soorten. Lange strengen collageen tref je aan in producten als bouillon (van bot of visgraat getrokken) en in gelatine desserts. Gelatine is gezond maar het unieke voordeel dat ZZAZEN collageen biedt krijg je niet zomaar door alleen gelatine te eten. Door enzymatische hydrolyse (in kleine stukjes ‘knippen’) worden collageen peptiden geproduceerd. Dit zijn kleine strengen van aminozuren die goed absorbeerbaar èn verteerbaar zijn voor ons. Hoe kleiner de deeltjes, hoe beter ze opgenomen worden in je lichaam. Het maakt dus heel veel verschil welke collageen je koopt voor de oplosbaarheid, absorptie en verteerbaarheid in je lichaam. Als de deeltjes te groot zijn neem je ze niet of niet makkelijk op en dan is het zonde van je aankoop van dat product. Zorg daarom dat je de juiste collageen koopt die in hele kleine deeltjes ‘geknipt’ is. VIS COLLAGEEN is de meest zuivere vorm en identiek aan de collageen van de mens.

VERTEERBAARHEID EN BIOLOGISCHE BESCHIKBAARHEID

Door het consumeren van ZZAZEN collageen peptiden kan je lichaam de voordelen van het innemen van collageen optimaal benutten. In tegenstelling tot pure collageenstrengen zijn collageen peptiden biologisch en goed verteerbaar. Studies hebben aangetoond dat meer dan 90% van de peptiden geabsorbeerd en verteerd zijn binnen een uur na inname. De snelle absorbeerbaarheid zorgt ervoor dat de essentiële peptiden en aminozuren snel hun werking op de juiste plaatsen in het lichaam zullen doen en ook vooral als eerste op de plaatsen in je lichaam waar ze het hardste nodig voor je zijn, fantastisch dat je lichaam dat kan!

HET DUBBELE EFFECT, WEEFSELVERNIEUWERS & BOODSCHAPPERS

Weer even terug naar de eiwitten:). We hebben hierboven gelezen dat eiwitten erg belangrijke voedingsstoffen voor ons zijn. Eiwitten zijn lange ketens van aan elkaar gekoppelde aminozuren. Collageen bestaat uit eiwitketens, maar niet zomaar eiwitten. Bijzondere ketens van klein knipte peptiden die ons voorzien van de nodige aminozuren. Tevens zijn ZZAZEN collageen peptiden als het ware de boodschappers aan de cellen om ze te triggeren nieuwe collageenvezels te maken.

ROL VAN VITAMINE C, VITAMINE D, ZINK, SELENIUM, GLUCOSAMINE

Vitamine C is een bouwsteen voor de productie van collageen in het lichaam. Het is daarom van belang dat je voldoende vitamine C tot je neemt als boost voor de collageen synthese.

GEZONDHEIDSEFFECTEN VAN COLLAGEEN PEPTIDEN VOOR JONG EN OUD

GEZONDHEID VOOR DE HUID
Collageen vertegenwoordigt 70% van het droge gewicht van de huid. Als hoofdbestanddeel van de huidstructuur bieden collageenvezels ook de infrastructuur voor elastine, dit zorgt voor de elasticiteit van de huid en voor hyaluronzuur, dit zorgt voor de hydratatie van de huid. Naarmate we ouder worden neemt het aantal en de activiteit van de huidcellen af die collageen produceren, de huid wordt dan droger en dunner als het collageen netwerk dat de huid stevigheid en structuur biedt begint te breken. Een recente klinische studie heeft aangetoond dat consumeren van collageen peptiden de structuur van de huid aanzienlijk verbetert. De fragmentatie van collageen in de diepe lagen van de huid werd al duidelijk verminderd na vier weken en neemt af met 31% in 12 weken. Tegelijkertijd is de dichtheid van de collageenlaag toegenomen wat de huid sterker maakt. Collageen peptiden verhogen het vochtgehalte van de huid met 28% na 8 weken, dit werd aangetoond in een andere klinische studie. Deze herstructurering van de huid is het geheim van anti-aging en een jeugdige uitstraling.

ANDERE VOORDELEN VAN COLLAGEEN PEPTIDEN
Collageen peptiden zijn bioactief en zuiver eiwit. Als eiwit kunnen ze bijdragen aan verschillende voordelen voor de gezondheid. Eiwit is een essentieel onderdeel van een dieet en het WHO geeft het advies om een gemiddelde dagelijkse inname van 0,8 g / kg lichaamsgewicht van goede kwaliteit eiwit in te nemen.

HAAR EN NAGELS
Collageen biedt de structurele basis voor de huid en nagels. Na het innemen van viscollageen peptiden worden de aminozuren opgenomen door haarzakjes om keratine te maken voor gezond haar. Vinger en teennagels zijn ook gemaakt van keratine en rusten op een nagelbed gemaakt van de dermis.

WETENSCHAP RIMPELS EN HAAR
Een wetenschappelijke, placebo gecontroleerde, klinische studie (1) met een dagelijkse suppletie van 5 g Peptan en placebo gedurende 90 dagen toonde een vermindering van rimpels aan: 13% rond de ogen 10% rond de mond. Dezelfde studie toont aan dat de inname van collageen het haar versterkt en gezonder maakt [1]. Zie onderstaande grafieken.

WETENSCHAP AFNAME VAN COLLAGEENFRAGMENTATIE EN VERBETERING VAN DE HUIDHYDRATATIE

In een placebo-gecontroleerde, klinische studie [2] gedurende een periode van drie maanden met 10 g Peptan-suppletie of placebo per dag , is aangetoond dat Peptan zorgt voor vermindering van de fragmentatie van het collageennetwerk met 31% na twaalf weken inname. In hetzelfde onderzoek [2] is aangetoond dat Peptan niet alleen de collageendichtheid verhoogt maar ook de hydratatie van de huid met 8% na 8 weken. 91% van de met Peptan aangevulde groep rapporteerde de hogere huidhydratatieniveaus tijdens deze periode.

Verbetering fragmentatie en hydratatie

 

ZZAZEN bevat Peptan, bekijk hier de video over onze collageen

https://www.youtube.com/watch?time_continue=109&v=93E3tEx-Tfw&feature=emb_logo
ZZAZEN collageen bevat Peptan

Bronnen:

[1] https://www.peptan.com/beauty-from-within/

[2] Asserin, J. et al., 2015. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of Cosmetic Dermatology, doi: 10.1111/jocd.12174
https://doi.org/10.1007/s00726-019-02706-5

Waar koop ik ZZAZEN?

ZZAZEN wordt verkocht bij Vitaminstore, de apotheek, de fysiotherapeut en veel andere top locaties, vraag het even na: 088-1050800 of welcome@zzazen.com.

Voor meer info kun je ons bereiken per mail of per telefoon en klik hier voor onze shop.