ZZAZEN® NATURAL BEAUTY FROM WITHIN!

Collageen is een lijmvormend eiwit dat het hoofdbestanddeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. Het bindweefsel bepaalt de veerkracht en de lichaamsvorm van de huid. Collageen komt overal in het lichaam voor maar voornamelijk in de huid en in de botten. Collageen is verantwoordelijk voor de soepelheid, de elasticiteit en de structuur van de huid. Het behoud van collageen is dan ook het geheim van mooi ouder worden! Op jonge leeftijd – tot je 25ste levensjaar – wordt via een natuurlijk proces voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, elastisch en stevig te houden. Na je 25ste levensjaar echter neemt de natuurlijke productie van collageen in het lichaam af met 1,5% per jaar, dit betekent dat de hoeveelheid collageen op je 35ste met 15% is afgenomen en op je 45ste zelfs met 30%. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels. Het is daarom van belang dit gebrek aan collageen aan te vullen met een natuurlijk collageen supplement aangevuld met vitamine C. Vitamine C is een belangrijke bouwstof voor de vorming van stabiele collageenvezels en stimuleert het behoud van de normale werking van de huid. Vis collageen is vergelijkbaar met de collageen in ons lichaam en daarom goed verteerbaar en absorbeerbaar. ZZAZEN® Fish Collagen is een compleet collageen supplement met vitamine C dat de natuurlijke collageenaanmaak in het lichaam stimuleert. ZZAZEN® bevat peptiden met een unieke combinatie van de juiste ami-nozuren die ervoor zorgen dat ons lichaam op een natuurlijke manier weer meer collageen gaat aanmaken. De peptiden zijn goed absorbeerbaar en ze komen vanuit je darmen binnen een paar uur in je bloedbaan terecht. ZZAZEN® verbetert de huidstructuur van binnenuit en zorgt voor een jeugdige uitstraling. Tevens zorgt ZZAZEN® voor sterke botten, haren en nagels. Beauty from within!

INGREDIËNTEN

Vis collageen peptiden (vis), voedingszuur: appelzuur, L-arginine, natuurlijk smaakaroma, vitamine C, glucosamine sulfaat uit 2 Kcl (vis).

GEBRUIK

Wij adviseren 7 gram ZZAZEN® per dagdosering. Dit kan op ieder moment van de dag ingenomen worden door één maatschepje ZZAZEN® (7 gram) in een glas te doen en hieraan water of je favoriete sapje toe te voegen. Roer dit vervolgens goed en geniet van je ware anti-aging drankje!

WAT IS COLLAGEEN

Collageen is een eiwit dat opgebouwd is uit aminozuren. Sinds de oudheid is het bekend dat de gezondheid van de mens gebaat is bij het consumeren van collageen. Eeuwenlang hebben mensen collageen in de vorm van het trekken van bouillon uit bot of visgraat geconsumeerd voor de ondersteuning van hun botten. Nu is collageen een hit voor de bijdrage aan een gezonde huid, haar, nagels.

DE ROL VAN COLLAGEEN VOOR HET LICHAAM

Collageen is het belangrijkste eiwit in het bindweefsel van het lichaam. Het houdt alle organen bij elkaar en zorgt voor de elasticiteit en regeneratie van de huid, het kraakbeen en de botten. Bijna 30% van al het eiwit in ons lichaam is collageen.

STRUCTUUR VAN COLLAGEEN

Collageen bestaat uit 3 ketens van aminozuren die om elkaar gewonden zijn. Het vormt lange sterke kabels die voor de structuur van je huid en ondersteuning van organen zorgen. Ook vormt het, samen met een aantal mineralen, je botten en tanden. Zonder collageen zou je lichaam in elkaar zakken! Bones 20% Tendons 85% Joint cartilage 70% Skin 75% Tendinous muscles 6% Ligaments 70% Collagens distribution in human body (by weight ratio of dry mass)

WAT GEBEURT ER ALS WE OUDER WORDEN

Productie van collageen in ons lichaam is op zijn hoogst rond de leeftijd van 20 jaar. Naarmate we ouder worden vertraagt de productie van collageen in het lichaam waardoor er een geleidelijke achteruitgang van de collageenvezels in het bindweefsel ontstaat. Dit afbraakproces is van invloed op verschillende delen van ons lichaam bijvoorbeeld in onze huid, zie onderstaande afbeelding.

HUID:

Collageen zorgt ervoor dat je huid er jong en gezond uitziet. Na je 25ste neemt de productie van collageen af. Dit zorgt ervoor dat je huid uitdroogt, dunner en slapper wordt en dat je rimpels krijgt.

BOT:

Het aanmaken van nieuw bot raakt uit balans. Dit komt omdat er meer botverlies dan botvorming plaatsvindt. Hierdoor wordt het bot fragieler en breekbaarder.

KRAAKBEEN EN GEWRICHTEN:

Gebrek aan collageen en andere matrixcomponenten kan leiden tot een verminderd functioneren van het kraakbeen en gewrichten. Dit kan tevens pijn veroorzaken in gewrichten. State of full collagen Dermis Epiermis Aging causes collagen in dermis to damage and fragment Dermis Epiermis Collagen Fibroblasts cells Epidermis Epidermis Dermis Dermis

VERSCHILLENDE SOORTEN COLLAGEEN

Collageen is een puur en natuurlijk ingrediënt dat verkrijgbaar is in verschillende soorten. Lange strengen collageen tref je aan in producten als bouillon (van bot of visgraat getrokken) en in gelatine desserts. Door enzymatische hydrolyse (in kleine stukjes ‘knippen’) worden collageen peptiden geproduceerd. De oplosbaarheid, absorptie en verteerbaarheid variërt tussen de verschillende soorten collageen. VIS COLLAGEEN is de meest zuivere vorm en identiek aan de collageen van de mens.

VERTEERBAARHEID EN BIOLOGISCHE BESCHIKBAARHEID

Gelatine is gezonde voeding maar het unieke voordeel dat ZZAZEN® collageen biedt krijg je niet zomaar door alleen gelatine te eten. Door hydrolyse kan gelatine in kleine stukjes geknipt worden waardoor collageen peptiden worden geproduceerd. Dit zijn kleine strengen van aminozuren die goed absorbeerbaar èn verteerbaar zijn voor ons lichaam. Door het consumeren van ZZAZEN® collageen peptiden kan je lichaam de voordelen van het innemen van collageen optimaal benutten. Omdat vis collageen de meest zuivere en identieke vorm van collageen is zijn peptiden van de huid van de vis het best absorbeerbaar en verteerbaar waardoor ze van groot belang zijn voor je huid, haar, botten en nagels. In tegenstelling tot pure collageen zijn collageen peptiden biologisch en goed verteerbaar. Studies hebben aangetoond dat meer dan 90% van de peptiden geabosorbeerd en verteerd zijn binnen een paar uur na inname. De snelle absorbeerbaarheid zorgt ervoor dat de essentiele peptiden en aminozuren snel hun werking op de juiste plaatsen in het lichaam zullen verrichten.

DUBBEL EFFECT

Eiwitten zijn essentiele voedingsstoffen voor ons lichaam. Eiwitten zijn lange ketens van aan elkaar gekoppelde aminozuren. Consumptie van ZZAZEN® collageen peptiden zal ons lichaam voorzien van de nodige aminozuren die de bouwstenen zijn om weefsels te vernieuwen, zoals huid, spieren, botten en gewrichten. Teven zijn ZZAZEN® collageen peptiden als het ware de boodschappers aan de cellen om ze te triggeren nieuwe collageenvezels te maken die de structuur van het bindweefsel ondersteunen.

ROL VAN VITAMINE C

Vitamine C is een bouwsteen voor de productie van collageen in het lichaam. Het is daarom van belang dat je voldoende vitamine C tot je neemt als boost voor de collageen synthese.

COLLAGEEN IS EEN UNIEKE PROTEINE MET BELANGRIJKE AMINOZUREN

ZZAZEN® collageen peptiden worden gekenmerkt door een hoog niveau van de belangrijkste aminozuren: glycine, proline en hydroxyproline die ongeveer 50% van het totale aminozuurgehalte vertegenwoordigen. Hydroxyproline is uniek voor collageen. De aminozuren in collageen zijn dezelfde als die in de huid, gewrichten en botten. Deze unieke samenstelling van aminozuren geeft ZZAZEN® vis collageen unieke eigenschappen die niet voorkomen in andere eiwitbronnen.

GEZONDHEIDS EFFECTEN VAN COLLAGEEN PEPTIDEN

HUID:

Collageen vertegenwoordigt 70% van het droge gewicht van de huid. Als hoofdbestanddeel van de huidstructuur bieden collageenvezels ook de infrastructuur voor elastine, dit zorgt voor de elasticiteit van de huid en voor hyaluronzuur, dit zorgt voor de hydratatie van de huid. Naarmate we ouder worden neemt het aantal en de activiteit van de huidcellen af die collageen produceren, de huid wordt dan droger en dunner als het collageen netwerk dat de huid stevigheid en structuur biedt begint te breken.

COLLAGEEN EFFECTEN OP DE STRUCTUUR EN HYDRATATIE VAN DE HUID

Een recente klinische studie heeft aangetoond dat consumeren van collageen peptiden de structuur van de huid aanzienlijk verbetert. De fragmentatie van collageen in de diepe lagen van de huid werd al duidelijk verminderd na vier weken en neemt af met 31% in 12 weken. Tegelijkertijd is de dichtheid van de collageenlaag toegenomen wat de huid sterker maakt. Collageen peptiden verhogen het vochtgehalte van de huid met 28% na 8 weken, dit werd aangetoond in een andere klinische studie. Deze herstructurering van de huid is het geheim van anti-aging en een jeugdige uitstraling.

BOTTEN

Collageen vertegenwoordigt ongeveer 90% van de botmassa en zorgt voor een zacht kader van het skelet wat verhard wordt door calcium. Samen geven ze de botten kracht en flexibiliteit zodat de botten niet makkelijk breken. Een cyclus van continuevorming en botafbraak vervangt ongeveer 15% van de botmassa bij gezonde volwassenen per jaar. Als de botafbraak sneller gaat dan de botaanmaak dan zal de botdichtheid afnemen waardoor het bot brozer wordt

HET EFFECT VAN COLLAGEEN OP BOTVORMING

Collageen peptiden bevorderen de gezondheid van de botten door: het stimuleren van bot vernieuwing, het behoud van de minerale botdichtheid en het verbeteren van de stevigheid en de kracht van de botten

GEZONDE EFFECTEN VAN COLLAGEEN PEPTIDEN

GEWRICHT

Collageen vezels maken voor 70~95% deel uit van het kraakbeen en zijn verantwoordelijk voor de structuur en sterkte. Ouder worden en hoge belasting op gewrichten kan slijtage van het kraakbeen veroorzaken. De symptomen hiervan zijn gewrichtspijn en stijfheid.

EFFECTEN VAN COLLAGEEN OP HET GEWRICHT

Het is aangetoond dat collageen peptiden de synthese van kraakbeencellen stimuleert en het verhoogt de productie van aggrecan en collageen.

ANDERE VOORDELEN VAN COLLAGEEN PEPTIDEN

Collageen peptiden zijn bioactief en zuiver eiwit. Als eiwit kunnen ze bijdragen aan verschillende voordelen voor de gezondheid. Eiwit is een essentieel onderdeel van een dieet en het WHO geeft het advies om een gemiddelde dagelijkse inname van 0,8 g / kg lichaamsgewicht van goede kwaliteit eiwit in te nemen.

HAREN EN NAGELS

Collageen biedt de structurele basis voor de huid en nagels. Na het consumeren van viscollageen peptiden worden de aminozuren opgenomen door haarzakjes om keratine te maken voor gezond haar. Vinger en teennagels zijn ook gemaakt van keratine en rusten op een nagelbed gemaakt van de dermis.

HERSTEL NA HET SPORTEN

Om voor een optimale spierregeneratie te zorgen, hebben lichamelijk actieve mensen voldoende beschikbaarheid nodig over aminozuren om het herstel van de spier synthese mogelijk te maken. Een hoog eiwitdieet net na inspanning kan spieropbouw verbeteren ter vervanging van verloren eiwitten. Ook verkort het de hersteltijd van de spieren.

EETLUST

Collageen peptiden zijn een uitstekende bron van eiwitten om de eetlust te matigen en te controleren.