Wil jij topfit zijn, heb je lichamelijk klachten – darmklachten, hormonale klachten, last van overgewicht, huidklachten – of ben je gewoon op zoek naar jouw gezonde balans en/ of wil je meer weten over anti aging? De juiste voeding in combinatie met beweging en het juiste supplement is ‘maatwerk’ en kan een wereld van verschil voor je maken. Ontdek zelf hoe je je weer vitaal en gezond kunt voelen!

FitMetDeb is de Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie Breda en Roosendaal. Ieder lichaam en leefwijze is anders, daarom kijk ik graag met je naar jouw situatie. Ik wil je inspireren, je laten ervaren wat voeding (+suppletie) voor je kan betekenen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij je weer superfit en energiek voelt! Ik ben Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, dat betekent dat ik inzicht heb in de processen die plaatsvinden in je lichaam. Door te herkennen welke processen verbetering nodig hebben kan ik doelgerichte interventie inzetten op een voor jou haalbare manier. Allerlei lichamelijke klachten kunnen met behulp van voeding en levensstijl aangepakt worden op een manier waarop dit voor jou goed voelt en haalbaar is, vaak kan dit al op een makkelijke manier. Voor advies over een mindere huid, wat broze nagels of haaruitval kun je ook altijd bij me terecht want vaak hangt dit ook samen met voeding en/ of supplementen. De tijd om aan je gezondheid te werken is immers als je nog gezond bent!

Veel voorkomende klachten die ik hoor zijn darmklachten, slapeloosheid, futloosheid, geen power hebben en geen zin of focus hebben om dingen aan te pakken en af te ronden. Vooral in de huidige thuiswerk tijd komen we nog nauwelijks buiten. De enige beweging die veel mensen nog hebben is van de stoel naar bank en weer naar de koffie in de keuken. Je kunt jezelf opladen door wat meer powerfood te eten en te bewegen. En dan heb ik het niet over een marathon rennen maar om gewoon heerlijk een uurtje te fietsen of te wandelen op een dag. Door te lekker in beweging te zijn maak je ons gelukstofje serotonine aan. Het is daarom niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je brein, je krijgt er een happy gevoel van en is tevens goed voor je slaap. Neem tijdens de wandeling een banaan (hier zit ook serotonine in) en een thermoskan heerlijke verse gemberthee mee om je vocht aan te vullen en gember is weer goed voor je darmflora en dus voor je weerstand. Vooral nu kunnen we die weerstand goed gebruiken en de enige die dit kan opbouwen en verzorgen ben jezelf! Zorg goed voor jezelf en laat je voeding je medicijn zijn.

ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSTIPS VOOR JOUW EETPATROON

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding is kort gezegd: ‘ de juiste voeding om je lichaam fit en gezond te houden’. Je kan op een eenvoudige manier al je eetpatroon aanpassen. Enkele tips: onbewerkt voedsel te eten dus lekker zelf koken of verse maaltijden afhalen (geen voorverpakte bewerkte) als je weinig zin of tijd heb om wat te maken. Laat zoveel mogelijk suikers staan en drink max 3 koffie per dag. Eet veel groenten en fruit, liefst 500 gram per dag pp, dit lijkt heeeel veel maar als je halverwege de ochtend 2 stuks fruit eet en een zelfgemaakt soepje drinkt in de middag, in de avond wat groenten bij je maaltijd dan gaat het al heel snel. O ja en eet je fruit i.p.v. drinken, een fruitsapje is slechter voor je bloedsuiker. Een goede vetzuur balans is ook belangrijk dus eet veel onverzadigde vetten zoals avocado’s, ongebrande noten, zaden, vette vis en laat de koekjes, gebakjes, margarine even in de kast staan. Water drinken en kruidentheetjes vindt ons lichaam de hele dag door top maar beperk zoveel mogelijk eetmomenten. De tussendoortjes, die kunnen ook lekker en gezond zijn (worteltjes, snacktomaatjes, komkommetjes).
Succes en wil je meer info over voeding, let me know!

TARIEVEN, BEHANDELINGEN, VOOR HET TARIEF VAN DE EMB BLOEDTEST, ONTLASTINGTEST OF WATERSTOFTHERAPIE NEEM EVEN EEN KIJKJE OP WWW.FITMETDEB.NL

Intakegesprek60 minuten67,50
Vervolggesprek30-45 minuten47,00
2e, 3e, overige vervolggesprekken15-30 minuten39,00

Meer info – blogs, behandelingen – vindt je op www.fitmetdeb.nl
Neem vrijblijvend contact met me op want ik motiveer je graag om jezelf weer topfit te voelen!
E: debby@zzazen.com
T: + 31 6 22977918

Liefs, Debby Joannes Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut