Wil jij een GEZOND en FIT leven? Heb je het gehad met je klachten en wil je er achter komen waar de oorzaak hiervan ligt? Met de juiste tools en handvatten lukt het jou om je energieker en gezonder te voelen! Wil je dan ook ervaren hoe optimaal van je lichaam en gezondheid te kunnen genieten, neem dan even contact op via dit contactformulier.

FitMetDeb is dè Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie. Het lichaam is constant op zoek naar de perfecte balans om zichzelf te herstellen. Als deze balans zoek is kunnen er (soms vage) klachten ontstaan. Met behulp van Orthomoleculaire Therapie kijken we naar de oorzaak van klachten en naar welke processen er in je lichaam niet goed verlopen. Debby Joannes is eigenaar van Zzazen en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, dat wil zeggen dat ze inzicht heeft in de verschillende – biochemische – processen in het lichaam en daarom een doelgerichte interventie kan inzetten om het zelfgenezend vermogen te bevorderen en om klachten/ ziekteprocessen te voorkomen of te herstellen. Klinkt dat je goed in de oren? Stuur dan even een bericht en kijk wat ze voor jou kan betekenen op een manier die goed bij je past.

Veel voorkomende klachten zijn darmklachten, slapeloosheid, futloosheid, geen power hebben en geen zin of focus hebben om dingen aan te pakken en af te ronden. Vooral in de huidige thuiswerk tijd komen we nog nauwelijks buiten. De enige beweging die veel mensen nog hebben is van de stoel naar bank en weer naar de koffie in de keuken. Je kunt jezelf opladen door wat meer powerfood te eten en te bewegen. En dan heb ik het niet over een marathon rennen maar om gewoon heerlijk een uurtje te fietsen of te wandelen op een dag. Door te lekker in beweging te zijn maak je ons gelukstofje serotonine aan. Het is daarom niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je brein, je krijgt er een happy gevoel van en is tevens goed voor je slaap. Neem tijdens de wandeling een banaan (hier zit ook serotonine in) en een thermoskan heerlijke verse gemberthee mee om je vocht aan te vullen en gember is weer goed voor je darmflora en dus voor je weerstand. Vooral nu kunnen we die weerstand goed gebruiken en de enige die dit kan opbouwen en verzorgen ben jezelf! Zorg goed voor jezelf en laat je voeding je medicijn zijn.

ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSTIPS VOOR JOUW EETPATROON

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding is kort gezegd: ‘ de juiste voeding om je lichaam fit en gezond te houden’. Je kan op een eenvoudige manier al je eetpatroon aanpassen. Enkele tips: onbewerkt voedsel eten dus lekker zelf koken of verse maaltijden afhalen (geen voorverpakte bewerkte) als je weinig zin of tijd heb om wat te maken. Laat zoveel mogelijk suikers staan en drink max 3 koffie per dag. Eet veel verschillende soorten groenten en fruit, liefst 500 gram per dag pp, dit lijkt heel veel maar als je halverwege de ochtend 2 stuks fruit eet en een zelfgemaakt soepje drinkt in de middag, in de avond wat groenten toevoegt aan je maaltijd dan kom je snel aan 500 gram. Nog een tip wat betreft het verteren van fruit: het advies is om fruit te ‘eten’ i.p.v. een fruitsapje te ‘drinken’. Waarom? Een fruitsapje kan je bloedsuikerbalans sneller verstoren. Een goede vetzuurbalans is ook belangrijk dus eet veel onverzadigde vetten zoals avocado’s, ongebrande noten, zaden, vette vis en laat de koekjes, gebakjes, margarine even in de kast staan. Water drinken en kruidentheetjes vindt ons lichaam de hele dag door top maar beperk wel zoveel mogelijk eetmomenten. De tussendoortjes, die kunnen ook lekker en gezond zijn (worteltjes, snacktomaatjes, komkommetjes).
Succes en wil je meer info over voeding, let me know!

TARIEVEN, BEHANDELINGEN, VOOR HET TARIEF VAN DE EMB BLOEDTEST, ONTLASTINGTEST OF WATERSTOFTHERAPIE NEEM EVEN EEN KIJKJE OP WWW.FITMETDEB.NL

Intakegesprek60 minuten67,50
Vervolggesprek30-45 minuten47,00
2e, 3e, overige vervolggesprekken15-30 minuten39,00

Meer info – blogs, behandelingen – vindt je op www.fitmetdeb.nl
Neem vrijblijvend contact met me op want ik motiveer je graag om jezelf weer topfit te voelen!
E: debby@zzazen.com
T: + 31 6 22977918

Liefs, Debby Joannes Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut